Október 15-e a világ angolszász (és mostanában olasz) felén a perinatális gyász világnapja, amikor a szülés előtt, közben, vagy az egy éves korig elvesztett magzatokra, babákra emlékezünk. Nyugaton sok nyilvános megemlékezést, sétát, kampányt tartanak ezen a napon - mi Magyarországon tavaly kezdtük el, és csatlakoztunk szélesebb körben az eseményekhez.

Gyertya 2012oktober15.jpg

Kép: anna_over_the_moon

Maga a megemlékezés nem a mi ötletünk: terjed már egy ideje, talán évek óta is a neten, de ez benne a legjobb, hogy névtelenül is lehet csatlakozni, és még a szobából sem kell kimenni, hogy részesei lehessünk. "International Wave of Light" - magyarul (önkényesen fordítva) a Gyertyaláng útja.

Minden résztvevő 2013. október 15-n helyi idő szerint este 7 órakor gyertyát gyújt ezeknek a kisbabáknak az emlékére, akiknek a fénye nagyon rövid ideig ragyogta csak be az életünket. A gyertyaláng 1 órát égjen - így 24 óra alatt mindig lesz a Földnek egy pontja, ahol épp ég a gyertya, miközben a láng 1 nap alatt körbejárja a bolygót.

Az International Wave of Light hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/events/618297574869732/?fref=ts

A Gyertyaláng Útja 2013 esemény magyar facebook oldala: https://www.facebook.com/events/525101320892265/

Szerintem kedves, egyszerűen kivitelezhető kezdeményezés, és kérek minden olvaónkat, hogy csatlakozzon, és gyújtson egy gyertyát azokért a kisbabákért, akik valakiknek, valahol nagyon hiányoznak.

Köszönjük!

Szerző: anna_over_the_moon  2013.10.10. 08:00 Szólj hozzá!

Címkék: emlékezés

A bejegyzés trackback címe:

https://szivembendobog.blog.hu/api/trackback/id/tr935556438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása